Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 10:43

Σαλαμούρα Μαρία

Η Δρ. Μαρία Σαλαμούρα είναι Διδάσκουσα Μάρκετινγκ (Ε.Δι.Π) της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Υπήρξε Διδάσκουσα Μάρκετινγκ επί συμβάσει (ΠΔ 407/80) με αυτοδύναμη διδασκαλία στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Επιστημονική Συνεργάτιδα του «Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – ΠΜΣ ΜΒΑ». Υπήρξε επίσης επιστημονική συνεργάτιδα του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού» της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στο Μάρκετινγκ από το ίδιο Τμήμα.
Είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, ενώ διετέλεσε υπεύθυνη Διοικητικής Υποστήριξης και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 1st Biannual International Conference “Strategic Developments in Services Marketing”, το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, στη Χίο, από τις 27-29 Σεπτεμβρίου 2007. Είναι επίσης μέλος του Εργαστηρίου Ποσοτικών Μεθόδων – QMLAB - και του Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών και Μελετών – ΕΤΕΜ - του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει επιβλέψει και έχει υπάρξει μέλος εξεταστικών επιτροπών σε αρκετές διπλωματικές εργασίες προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου.
Μέρος του ερευνητικού της έργου έχει δημοσιευτεί σε πρακτικά διεθνών επιστημονικών συνεδρίων με κριτές και σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την καταναλωτική συμπεριφορά, τη μέτρηση της ικανοποίησης και την ποιότητα εξυπηρέτησης πελατών, την ανάπτυξη τουριστικών προϊόντων και τις διεθνείς στρατηγικές προβολής και επικοινωνίας μάρκετινγκ.

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015 17:23

Tourism and Hospitality Marketing

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 15:18

Economics of Tourism Enterprises

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 12:49

Ντουμή Μαρία

Η Δρ. Μαρία Ντουμή είναι Λέκτορας (Π.Δ. 407/80) στις Ποσοτικές Μεθόδους στα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών καθώς και του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σχεδιασμός Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού» του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Κατά το χρονικό διάστημα 2005-2007 δίδαξε ως επιστημονικός συνεργάτης (αυτοδύναμη διδασκαλία) στο ΤΕΙ Χαλκίδας. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Οικονομική και την Περιφερειακή Ανάλυση από το ίδιο Τμήμα.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν εφαρμογές των ποσοτικών μεθόδων στην περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη, καθώς και τη μελέτη της συμβολής του τουρισμού στη βιώσιμη ανάπτυξη μιας περιοχής.

Μέρος του ερευνητικού της έργου έχει δημοσιευθεί σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και έχει παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια.

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 12:41

Στογιαννίδου Μαριάνθη

Η Δρ. Μαριάνθη Στογιαννίδου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εμπίπτουν στο επιστημονικό πεδίο της Κοινωνιολογίας.

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 12:10

Ανδρικόπουλος Ανδρέας

Ο Δρ. Ανδρέας Ανδρικόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι κάτοχος πτυχίου οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη χρηματοοικονομική (Πανεπιστήμιο Warwick, MSc Economics and Finance) και διδακτορικού διπλώματος στη χρηματοοικονομική (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Έχει παρουσιάσει το έργο του σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει τις εργασίες του σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Το διδακτικό του έργο αφορά τη χρηματοοικονομική, την οικονομετρία και τη μικροοικονομική.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην αποτίμηση χρηματοοικονομικών και πραγματικών δικαιωμάτων (financial/real options), στη ρευστότητα των χρηματιστηρίων και στη μεθοδολογία της χρηματοοικονομικής.

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 15:03

Τσάρτας Πάρις

Ο Δρ. Πάρις Α. Τσάρτας είναι Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πρόεδρος της Προσωρινής Γενικής Συνέλευσης του νεοϊδρυθέντος Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει διατελέσει Πρόεδρος στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (2001-2003 και 2007-2009), μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2000-2003 και 2005-2010), Διευθυντής του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού» (2002-2009) και Διευθυντής του Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΕΤΕΜ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Διδάσκει μαθήματα Τουρισμού στο προπτυχιακό τμήμα της Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού». Διετέλεσε Συντονιστής της Θεματικής Ενότητας ΔΤΕ 51 και Διδάσκων (ΣΕΠ) στο Μεταπτυχιακό του Τουρισμού του ΕΑΠ (2000-2010). Διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (2007-σήμερα) και έχει διδάξει στο τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου (2004-2008). Είναι ενεργό μέλος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το 1996 και του Συλλόγου Διδασκόντων από το 1997.

Ο Δρ. Τσάρτας έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Φιλοξενίας και Διοίκησης Τουρισμού του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Λεμεσού, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1995-1997), στο ΑΤΕΙ Αθηνών (1996-1999) καθώς και σε Οργανισμούς που συνδέονται με τον Τουρισμό (ΕΟΤ, ΞΕΕ, HAPCO, HATTA, ΕΕΤΑΑ, ΣΕΤΕ κ.ά., από το 1995 έως σήμερα).  Υπήρξε Ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) κατά την περίοδο 1985-1999, μέλος του ΔΣ του ΕΚΚΕ (1997-1999) και από το 1988 είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ομάδας Τουρισμού.

Είναι επίσης ενεργό μέλος επιστημονικών σωματείων και συλλόγων, κριτής και σύμβουλος σύνταξης σε επιστημονικά περιοδικά του τουρισμού, καθώς και εκδότης του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού TOURISMOS - An International Multidisciplinary Journal of Tourism.  Έχει σημαντικό ερευνητικό και μελετητικό έργο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει βιβλία, μελέτες και επιστημονικά άρθρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η αρθρογραφία και τα βιβλία που έχει γράψει άπτονται πολλών πεδίων του Τουρισμού και της Τουριστικής Ανάπτυξης, όπως η Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη, η Τουριστική Εκπαίδευση, ο Τουριστικός Σχεδιασμός και οι Ειδικές και Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού.

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 15:00

Σακελλαρίδης Οδυσσέας

Ο Δρ. Οδυσσέας Σακελλαρίδης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εμπίπτουν στο επιστημονικό πεδίο της Πληροφορικής.

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 14:54

Παπαθεοδώρου Ανδρέας

Ο Δρ. Ανδρέας Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Απεφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο τον Ιούνιο του 1991 με γενικό βαθμό απολυτηρίου είκοσι (20). Πρωτεύοντας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του ίδιου έτους, ο Ανδρέας εισήχθη στο νεοσυσταθέν Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (ΔΕΟΣ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών τον Οκτώβριο του 1991. Έλαβε Πτυχίο από το τμήμα αυτό με ειδίκευση στα Διεθνή Οικονομικά το Σεπτέμβριο του 1995 δίνοντας τον όρκο του πρωτεύσαντος στο Πανεπιστήμιο (μέσος όρος: 9.44). Ο Δρ Παπαθεοδώρου ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον Οκτώβριο του 1995 για την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (Master of Philosophy) διετούς διάρκειας στα Οικονομικά. Ολοκλήρωσε επιτυχώς τις σχετικές σπουδές τον Ιούνιο του 1997 με ειδίκευση στα Διεθνή Οικονομικά και τη Βιομηχανική Οργάνωση. Στη συνέχεια, ο Δρ Παπαθεοδώρου αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος (Doctor of Philosophy) στη Γεωγραφία (Οικονομική και Βιομηχανική) από τη Σχολή Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Υπερασπίστηκε επιτυχώς τη Διατριβή του με θέμα Εξελικτικά Πρότυπα στον Τουρισμό: Μία Προσέγγιση Χωρικής Βιομηχανικής Οργάνωσης τον Ιούλιο του 2000 και ανακηρύχθηκε Διδάκτορας το Μάιο του 2001. 

Τον Ιούνιο του 2000, ο Δρ Παπαθεοδώρου διορίστηκε Λέκτορας Τουρισμού στη Σχολή Σπουδών Διοίκησης του Τομέα των Υπηρεσιών στο Πανεπιστήμιο του Surrey της Αγγλίας, όπου και παρέμεινε μέχρι τις αρχές του 2005. Tο Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, o Δρ Ανδρέας Παπαθεοδώρου διορίστηκε Επίκουρος Καθηγητής στη Βιομηχανική Οικονομική με έμφαση στον Τουρισμό, στο Τμήμα Διοίκησης των Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τον Αύγουστο του 2011 ο Δρ Παπαθεοδώρου ανέλαβε επίσημα καθήκοντα ως Αναπληρωτής Καθηγητής στη Βιομηχανική και Χωρική Οικονομική με έμφαση στον Τουρισμό στο ίδιο Τμήμα ενώ από τον Απρίλιο του 2012 είναι και Διευθυντής του Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΕΤΕΜ) του συγκεκριμένου τμήματος. Στο παρελθόν υπήρξε Εξωτερικός Εξεταστής (External Examiner) του Πανεπιστημίου Cranfield και του Πανεπιστημίου Hertfordshire της Αγγλίας όπως επίσης και Ερευνητικός Συνεργάτης τιμής ένεκεν (Honorary Research Fellow) του Πανεπιστημίου Nottingham και Ανώτερος Επισκέπτης Συνεργάτης (Visiting Senior Fellow) του Πανεπιστημίου Surrey της Αγγλίας. Συνεργάζεται επίσης με το Frankfurt University of Applied Sciences της Γερμανίας καθώς και με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαιδεύσεως όπου είναι και Συντονιστής της Θεματικής Ενότητας ΔΤΕ50. Επιπλέον, διδάσκει σε σεμινάρια για στελέχη επιχειρήσεων σχετικά με τον τουρισμό και τις αερομεταφορές στο εξωτερικό και έχει δώσει διαλέξεις σε πολλά πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ως προς το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο στο χώρο των οικονομικών του τουρισμού και των αερομεταφορών, έχει 20 δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά (εκ των οποίων οι δέκα είναι αυτόνομες), 65 εισηγήσεις σε διεθνή συνέδρια και επιστημονικές συναντήσεις, 4 επιστημονικά βιβλία, 24 κεφάλαια σε επιστημονικά βιβλία, 16 διατριβές, ερευνητικές και μελετητικές εργασίες, 25 editorials και βιβλιοκριτικές, και είναι κριτής σε 21 επιστημονικά περιοδικά καθώς και μέλος επιστημονικών εταιριών. Έχει περίπου 380 ετεροαναφορές σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, και είναι Αρχισυντάκτης (Editor-in-Chief) του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Journal of Air Transport Studies και Resource Editor του Annals of Tourism Research. 

Ο Δρ Παπαθεοδώρου έχει συμμετάσχει σε 27 ερευνητικά και μελετητικά προγράμματα, ομιλεί 3 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά), έχει αξιόλογο διοικητικό έργο και αρκετές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Από το 2000, έχει διδάξει συνολικά 16 μεταπτυχιακά και 9 προπτυχιακά μαθήματα σε 8 ιδρύματα και έχει επιβλέψει πληθώρα διδακτορικών, μεταπτυχιακών και πτυχιακών διπλωματικών εργασιών.

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 14:37

Σταυρινούδης Θεόδωρος

Ο Δρ. Θεόδωρος Α. Σταυρινούδης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο της «Διοίκησης των Τουριστικών Επιχειρήσεων» στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού» του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Επίσης, έχει διδάξει το μάθημα «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων» στο Τμήμα Τουριστικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και έχει πραγματοποιήσει πλήθος διαλέξεων και σεμιναρίων.

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή δύο βιβλίων, μιας ερευνητικής μονογραφίας και πέντε συλλογικών τόμων. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Έχει συγγράψει εκπαιδευτικά εγχειρίδια και έχει επιβλέψει την εκπόνηση πλήθους μεταπτυχιακών και προπτυχιακών διπλωματικών εργασιών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Διαθέτει πλούσιο ερευνητικό και μελετητικό έργο ενώ είναι μέλος σε δύο ερευνητικά εργαστήρια: το Εργαστήριο Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (Ε.Τ.Ε.Μ.) και το IRIS Research Laboratory του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι κριτής σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια ενώ έχει διατελέσει μέλος σε επιστημονικές και οργανωτικές επιτροπές διεθνών συνεδρίων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν ενδεικτικά:

  • Οργάνωση και διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων
  • Οργάνωση και διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων
  • Στρατηγική διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων
  • Διοίκηση ανθρώπινων πόρων στον τουρισμό
  • Στρατηγικό μάρκετινγκ τουριστικών επιχειρήσεων
  • Ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με ειδίκευση στο Timesharing
Σελίδα 1 από 6